23. aug. 2010

Spinat suppe






På ca. 40 minutter har du en lækker suppe klar til servering.
Ingredienser (4 personer)

  • 1,5 liter grøntsagsbouillon
  • 3 store håndfulde frisk spinat
  • 1 spsk. stærk karry
  • 1 tsk stødt chili eller sambal olek
  • Et stykke ingefær, ca. på størrelse med en tommelfinger
  • olie til stegning (ca. 3-4 spsk.)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • salt og peber (gerne citronpeber)
  • 2 store porrer
  • 1 dåse kokosmælk 
  • 4 tsk spirulina pulver
Skær enderne af porrerne, skær dem op på langs og rens dem for jord under koldt vand. Hak dem groft.
Skær skrællen af ingefæren og hak den fint.
Kom porrer og ingefær i en gryde sammen med olien, peber og karry.
Svits under jævn varme i ca. 4-5 minutter, eller indtil du begynder at kunne dufte porrerne rigtig godt.
Tilsæt bouillon, kokosmælk og spinat.
Lad det småkoge under låg i ca. 20 minutter.
Tag gryden af varmen og blend den med en stavblender.
Smag nu til med salt, et fed presest hvidløg ,spirulina og suppen er klar til servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar