23. aug. 2010

Risfrikadeller




Ingredienser
(2 personer)
  • 3 dl kogt og afkølet ris
  • 1 stort revet løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor revet gulerod
  • 1 spsk. merian
  • 3 spsk. havregryn
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt og peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille, skyllet og hakket groft
  • 1 æg
Alle ingredienserne (bortset fra ægget) blandes godt sammen i en skål med en ske.
Tilsæt dernæst ægget og rør det hele sammen med en håndmikser, indtil det bliver en sammen hængende fars.
Lad den evt. hvile et minut eller to, mens du smelter en stor klat smør/plantemargerine på panden.
Form farsen til frikadeller med en ske og steg dem på panden på ca. 2/3 varme.
De har bedst af at blive vendt noget gange, så de bliver godt gennemstegt.
Server dem på klassisk vis som frikadeller eller lad dem køle af og brug dem som pålæg eller i madpakken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar